Live odds och andra odds

När du bettar innan en match eller ett event får du alltid ett visst odds som kan vara fast, semifast eller löpande.  När du bettar live får du istället något som kallas för Liveodds, ett odds som i praktiken fungerar som de semifasta odds du får om du bettar innan matchen har startat. Ja, vi väljer att säga matchen, eftersom de flesta som bettar live bettar på just matcher, till exempel på fotbollsmatcher och ishockeymatcher.

Så fungerar Liveodds

Oftast får du semifasta odds när du bettar på en match innan den har börjat. Det innebär att oddsen förändras hela vägen fram till matchstarten, men när du väl gör ditt bet gäller det odds du fick vid bettingtillfället. Om du till exempel får ett odds på 3.55 när du gör ditt bet spelar det ingen roll att oddset förändras till 3.15 eller 3.75 precis innan matchen, du får 3.55 gånger pengarna om du vinner. Däremot får de som bettat i sista stund 3.15 eller 3.75 gånger pengarna om de vinner.

Precis så här funkar även liveodds. Du får ett visst odds när du gör ditt bet och sedan spelar det ingen roll för dig om det förändras efteråt. Det innebär att du kanske hade kunnat få ett högre eller lägre odds om du hade bettat tidigare eller senare i matchen. Det är det här som gör livebetting så roligt. Det gäller att försöka pricka in rätt tillfälle för sitt bet och det är inte alltid så lätt, men roligt, det är det.

Fasta odds

Fasta odds är odds som är huggna i sten. När oddset väl är satt förändras det inte alls, vilket innebär att det inte spelar någon roll när du gör ditt bet. Inom livebetting använder man sig aldrig av fasta odds eftersom liveoddsen påverkas av hur matchen utvecklar sig.

Löpande odds

Löpande odds är odds som ständigt förändras och dessa förändringar påverkar även dig efter att du har gjort ditt bet. Om oddset till exempel var på 2. 55 när du gjorde ditt bet och det slutligen hamnar på 2.10 är det 2.10 gånger pengarna du får om du vinner. Löpande odds är inte så vanliga och används inte heller inom livebetting, men om du någon gång spelar med löpande odds bör du göra ditt bet så sent som möjligt för det är först då du vet hur bra eller dåligt odds du får.